Kerttervezés


Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a tervezéshez nélkülözhetetlen egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt, miközben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is megbeszéljük. Ekkor tudjuk meg a méreteken kívül, hogy a Megrendelő mire szeretné használni a kertjét. Egy kert nagyon sok mindenre jó. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések, szabadtéri sportolások, nagy pihenések és még sok más apró örömteli órák eltöltésére is.

Spiegel Ákos

2010. október 5., kedd

Mikor nem kell a kertterv

Kert, kertfelújítás, kertépítés, kertterv nélkül

A kert alapos felmérése, személyes egyeztetés kihagyhatatlan dolog a kertépítésben. Rutinos kertépítő, főleg, ha az egy kertátalakítás, kertfelújítás feleslegesen nem veri költségbe a kert tulajdonosát tervek készítésével, ennek költségét az anyagokba teszi, ezzel is szebbé téve a kialakított kertet.

Kerti tó és környékének átalakítása, felújítása:




A kerti automata öntöző rendszer helyszíni felmérése is elkerülhetetlen, mivel a pontos paramétereket tudnunk kell a helyes telepítéshez. Minden növény és a telepített gyep is megkapja a számára optimális vízellátást.

Kerti öntözés kiépítése, fotók működés közben:




Kerti szegélyezés kiépítése a területen. A kertépítés alkotó munka, ezért a készített tervtől a területen sokszor eltér a kertépítő, mivel a kert építése gyakorlati szakma, a területen alkotja meg. Az eltérésekről a tulajdonossal persze folyamatosan egyeztet, ezzel nem hátráltatva a munkavégzés hatékonyságát, dinamikáját sem. Kertépítéskor törekszünk az egyedi kialakításra, mindig viszünk bele valami különlegességet, amitől két kert soha nem lesz egyforma, mivel két egyforma ember sincs...

Kapcsolódó cikkek:
http://s-d.hu/kert/cikkek/kertepites_szeptemberben.php
http://s-d.hu/kert/cikkek/hangulatos-szep-kert.php
http://s-d.hu/kert/cikkek/kertepites_kerttervezes2.php


Spiegel Ákos
SD Kertépítés
www.s-d.hu

Nincsenek megjegyzések: