Kerttervezés


Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a tervezéshez nélkülözhetetlen egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt, miközben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is megbeszéljük. Ekkor tudjuk meg a méreteken kívül, hogy a Megrendelő mire szeretné használni a kertjét. Egy kert nagyon sok mindenre jó. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések, szabadtéri sportolások, nagy pihenések és még sok más apró örömteli órák eltöltésére is.

Spiegel Ákos

2011. június 19., vasárnap

Kerttervezés és kertépítés

Méretarányos kertterv


Mi kell egy jó tervhez? Sok tapasztalat és rengeteg terepgyakorlat, amiben mi még mindig részt veszünk, mert fontos, hogy a megépült kertekben mindig legyen valami kis egyedi, amitől minden kert más és más. Mindenkinek valami kis különlegességet varázsolunk a kertjébe, amitől csak az övé lesz és senki másé. Soha nem építünk két egyforma kertet.

A tereprendezéstől a gyepszőnyegterítésig, minden egyes munkafolyamat fontos része a kertépítésnek, mivel egyik munkafolyamat épül a másikra, ezért mindenre figyelünk már az elején. A kerti szegélyezés, a jó minőségű föld és növényzet is igen fontos, ezek a későbbi kertápolásban is jelentős szerepet játszanak.



A kertépítési munkák helyes sorrendje, a munkafolyamatok megfelelő időzítése és szakszerű kivitelezése nagyon fontos. Sokan belevágnak helytelen kertépítési munkák elvégzésébe, és a kert végül kezelhetetlenné válhat. A helyreállítás nagy költséggel járhat, a kertre költött pénz pedig a semmibe veszhet, ha nem szakemberrel építettünk.

2011-06-19


Spiegel Ákos: 06 30 530 62 52
Fotók és videók: Spiegel Ákos
 Írta: Spiegel Ákos